26.1 C
București
marți, 16 august 2022 - 23:07
No menu items!

Românul acuzat de uciderea unei japoneze în 2013 a fost condamnat la închisoare pe viaţă

spot_img

cutit-500x373

Românul în vârstă de 18 ani, acuzat că a înjunghiat mortal o japoneză la Tokyo în februarie 2013, a fost condamnat la închisoare pe viaţă, relatează Japan Today, în pagina electronică.

Tribunalul a anunţat sentinţa după ce juriul l-a declarat vinovat pe tânăr, al cărui nume nu poate fi precizat deoarece este minor. El a fost arestat împreună cu un prieten japonez, în vârstă de 19 ani, şi acuzat de uciderea tinerei Arisa Yamada, în vârstă de 22 ani, la 28 februarie 2013.

Acuzatul a declarat în faţa tribunalului că avea nevoie de bani pentru a-şi plăti chiria, afirmă cotidianul Sankeu Shimbun, spunând că prietenul său a ucis-o pe Arisa şi i-a furat 10.000 de yeni (71 de euro).

Prietenul acuzatului, care a fost judecat anul trecut şi condamnat la închisoare pe viaţă, a depus mărturie la procesul său declarând că românul a venit cu ideea de a ucide femeia.

Procurorii au afirmat că cei doi au cumpărat un cuţit cu o zi înainte cu scopul de a comite un jaf armat, potrivit Sankei.

Procurorii au declarat că cei doi au cumpărat un cuţit cu o zi înainte cu scopul de a comite un jaf armat, afirmă Sankei.

Victima se mutase la Tokyo din prefectura Aomori, cu puţin timp înainte de a fi ucisă, pentru a deveni stilist. Ea lucra în ture de noapte la un restaurant pentru a-şi putea plăti studiile. Tânăra a fost atacată la circa 500 de metri de staţia JR Kichijoji, pe 28 februarie, în jurul orei locale 02.00. Ea plecase dintr-un magazin şi se întorcea acasă de la serviciu. Martorii oculari au declarat că au văzut doi tineri care au urmărit-o de la magazin.

Potrivit poliției, Yamada a fost înjunghiată de două ori în spate şi tăiată la încheietura mâinii. Tânăra a fost transportată la spital, dar a murit deoarece pierduse mult sânge. Geanta ei a fost găsită goală la aproximativ 200 de metri de locul crimei.

Românul a fost arestat după ce testele ADN au arătat că sângele găsit pe una dintre mănuşile sale se potriveşte cu cel al tinerei. Ulterior,  poliţia a găsit geanta acesteia şi un carnet bancar în apartamentul în care stătea prietenul românului.

C.A.