19.2 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 2:35
No menu items!

Românii trec pe motociclete: Înmatriculările au crescut cu 40% față de primul trimestru din 2012

spot_img

Românii trec pe motociclete: Înmatriculările au crescut cu 40% față de primul trimestru din 2012

În primul trimestru al acestui an, înmatriculările noi de vehicule rutiere, pentru transportul pasagerilor, au crescut cu 30% față de primele trei luni ale anului trecut, arată datele Institutului Național de Statistică (INS). Și înmatriculările noi de vehicule pentru transportul de marfă au crescut cu peste 6%.

La categoria autoturisme s-a înregistrat o creștere de aproape 30% față de primul trimestru din 2012, iar la categoria autobuze și microbuze, de 29%. Înmatriculările noi de mopede și motociclete au crescut cel mai mult, cu 40% față de primul trimestru al anului trecut.

”În ceea ce privește înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor, cea mai mare valoare a creșterii s-a înregistrat la categoria remorci și semiremorci, cu 9,4%”, se arată într-un comunicat de presă al INS.

Față de trimestrul IV din 2012, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scăzut cu 10% în primul trimestru al acestui an, iar înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor au scăzut cu 4,2%.

Cosmina Croitoru