9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024 - 2:38
No menu items!

Românii se pregătesc de grevă generală. Mii de sindicaliști cer modificarea Legii salarizării

spot_img

Mii de sindicaliști din 5 confederații cer Guvernului modificări la Legea salarizării, iar în caz contrar se vor declanșa greve generale în mai multe domenii de activitate. 

Sindicaliștii de la CNSRL-Frăţia, Cartel Alfa, CSN MERIDIAN, BNS şi CSDR – cer Guvernului să convoace Consiliul Naţional Tripartit pentru Dialog Social pentru a discuta noua Lege a salarizării. Ei susțin că Guvernul face modificări conform termenelor asumate prin PNRR, până la sfârșitul lunii martie, fără ca ei să participe la aceste discuții.

Sindicaliştii mai atrag atenţia că o lege care nu ţine cont de toţi partenerii sociali ar putea să ducă la inechităţi, aşa cum s-a întâmplat în anul 2017.

”Uniunea TESA susţine total această iniţiativă, ţinând cont de atitudinea inadmisibilă a PSD, aflat şi acum la putere, care a discriminat GRAV prin prezenta lege a salarizării nr 153 / 2017 , timp de mai bine de 5 ani, categorii largi de lucrători, iar în sănătate au lovit barbar în personalul TESA, personalul BBC şi personalul auxilar – sanitar”, au transmis unii dintre sindicaliști.
 
E. Stan