4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 2:24
No menu items!

Românii risipesc anual 1,85 milioane de tone de alimente

spot_img

Românii risipesc anual 1,85 milioane de tone de alimente

Ministerul Agriculturii, în parteneriat cu Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor in Romania (ANPCPPSR) lansează o campanie de educare şi informare a consumatorilor în vederea reducerii risipei alimentelor în acord cu practicile europene, care se va derula pe tot parcursul anului viitor.

“Am demarat această campanie împreună cu aceste organizaţii pentru diminuarea risipei de produse alimentare, iar într-o etapă viitoare ni se va alătura şi MAI pentru a transmite mesajul şi către primării sau consilii judeţene. O astfel de campanie mai există doar în alte şase state europene care au implementat astfel de programe. Campania are la bază propunerea UE ca anul 2014 să fie anul de luptă împotriva risipei de produse agroalimentare’, a precizat, vineri, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu.

Românii risipesc în fiecare an 1,85 milioane de tone de alimente, ceea ce înseamnă 97,5 kilograme de mâncare pentru fiecare român în parte, în vreme ce la nivel european circa 90 de milioane de tone de alimente se pierd anual, corespondentul a 180 de kilograme pe cap de locuitor.

Parteneriatul MADR cu ANPCPPSR are în vedere informarea corectă a consumatorilor cu scopul de a reduce risipa în domeniul alimentelor, dar şi educarea consumatorului român asupra drepturilor şi obligaţiilor din domeniul campaniei. C.I.