0.3 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 15:11
No menu items!

Românii repatriați din Africa de Sud au fost testați. Arafat: “Nu avem nicio persoană cu probleme medicale”

spot_img

Aeronava Boeing 737 a companiei Tarom care a plecat în Africa de Sud pentru a repatria cetăţenii români blocaţi în această ţară, a aterizat, marţi, la Baza 90 de la Otopeni. Aflat la aeroport, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că toate testele persoanelor aflate la bordul avionului au ieşit negative.

“În avion aveam cetăţeni români, o parte era echipa de la Baia Mare, o parte erau cetăţeni români din zona Bucureşti, Ilfov, Călăraşi, Constanţa, Râmnicu Vâlcea, Dolj şi Vaslui. La acest moment, ultimii rămaşi la testare sunt cei din Bucureşti – Ilfov şi urmează să plece către locul de carantinare şi am avut, totodată, un număr de cetăţeni din alte ţări. Până acum, toate testele au fost negative, nu avem nicio persoană cu probleme medicale”, a spus Raed Arafat.

Arafat a adăugat că de la unele persoane s-au recoltat şi probe PCR, ale căror rezultate sunt aşteptate să vină în următoarele 12 ore. “Sportivilor de la Baia Mare li s-a asigurat un avion TAROM care i-a preluat şi au plecat la Baia Mare, iar procesarea testelor, paşapoarte, tot, se va face la Baia Mare”, a mai spus Arafat.

În ceea ce-i privește pe cetățenii străini, aceștia au fost testați și se pregătesc să plece spre țările lor cu alte curse aeriene. Este vorba despre trei cetățeni polonezi și patru spanioli. 10 bulgari au fost luați cu un microbuz al ambasadei Bulgariei, iar un cetățean maghiar va rămâne în perioada de carantină în România.

R. Dan