16.1 C
București
vineri, 14 mai 2021 - 1:24

Românii, printre cei mai nemulţumiţi europeni privind taxele şi politicienii

spot_img

people-walking-in-city

Un studiu realizat pe un eşantion de 2.306 de respondenţi arată că românii sunt printre cei mai nemulțumiți cetățeni din Europa de Sud-Est în ceea ce privește sistemul de taxare și prestația politicienilor.

“Doar unul din zece români se declară mulţumit sau foarte mulţumit de sistemul de taxare (10,5%) sau de politicieni (8,2%). Nemulţumirea faţă de aceste două aspecte reprezintă un fenomen general în regiune. Cu toate acestea, în ceea ce priveşte taxele, România ocupă penultimul loc, cu o medie semnificativ mai mică decât cea a regiunii (10,5% România faţă de 14,4% media regiunii)”, potrivit unui comunicat al Daedalus Millward Brown.

În clasament, mai nemulțumiți decât românii în ceea ce privește sistemul de taxare sunt sârbii (9,5%), iar Slovacia (19,1%), Turcia(18,7%) și Bulgaria (18,1%) se află la polul opus, având un număr de aproape două ori mai mare de cetățeni mulțumiți decât cei din România.

România este pe antepenultimul loc în regiune (8,2%) în ceea ce priveşte satisfacţia faţă de politicieni, doar Bulgaria (5,7%) şi Croaţia (4,7%) au  înregistrat numere mai mici.

Studiul a fost realizat în şapte ţări din sud-estul Europei (România, Bulgaria, Serbia, Croaţia, Turcia, Cehia şi Slovacia) şi arată nivelul de mulţumire al cetăţenilor privind diverse aspecte care contribuie la calitatea vieţii.

D.M.