14.9 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 14:42

Românii pot intra în Bulgaria doar cu buletinul, de la 1 august

spot_img

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, vineri seara, că autoritățile bulgare au revizuit condițiile de intrare în țară, în contextul pandemiei de COVID-19.

Noile măsuri se aplică după data de 31 iulie 2021. 

Astfel, persoanele care sosesc din România pot intra în Republica Bulgaria fără a fi obligate să prezinte alte documente, cu excepția documentelor de călătorie (carte de identitate sau pașaport), transmite MAE.

Potrivit informațiilor publicate de autoritățile bulgare, pe teritoriul Republicii Bulgaria se aplică sistemul de clasificare a statelor de proveniență pe mai multe zone (verde, portocalie, roșie), în funcție de gradul de răspândire a COVID-19 în aceste state. De asemenea, a fost instituită o categorie/zonă specială, în care a fost inclusă și România. 

Mai multe informații cu privire la clasificarea statelor pe zonele menționate anterior (verde, portocalie, roșie), respectiv condițiile pe care trebuie să le îndeplinească persoanele care sosesc în Republica Bulgaria din acele state, precum și eventuale excepții de la aceste măsuri pot fi consultate pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe: https://www.mae.ro/node/51904. Totodată, lista statelor clasificate în funcție de zonă poate fi consultată și pe pagina de internet a Ministerului Sănătăţii din Republica Bulgaria: zapoved_r4PjG8n.pdf (government.bg).