8.6 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 10:54
No menu items!

Românii nu se mai îngrămădesc la vaccinare, după respingerea legii certificatului verde în Parlament

spot_img

Ministrul Sănătății, Cseke Attila, susține că scăderea din ultimele zile a numărului de persoane care se vaccinează este legată de faptul că legea certificatului verde a fost respinsă în Parlament.

”Dacă ne uităm la succesiunea evenimentelor și a zilelor, vedem că am avut o acoperire care nu a fost intenționată, o coincidență de lucruri, și care au pornit așa – într-o zi de joi și vineri Guvernul a decis, prin hotărâre de Guvern, introducerea pe anumite segmente a certificatului verde. Luni, de când a început implementarea acestei măsuri, fiind vorba de săptămâna trecută, a început dezbaterea pe proiectul legislativ. Aceste două lucruri s-au suprapus”, a explicat ministrul Sănătății, marți seară, la Digi 24.

Potrivit acestuia, în ziua de vineri, când s-a luat măsura în Guvern, a început să crească rata vaccinării.

”Și am ajuns marți și miercuri la 111.000 vaccinați pe prima doză. A fost o creștere continuă timp de șase zile. După votul din Parlament de miercuri seară, am avut o descreștere destul de abruptă. Joi am avut 90.000, vineri 82.000 și astăzi (marți, 2 noiembrie – n.red.) suntem la 46 de mii. Acestea sunt sunt faptele, poate exista o relaționare între aceste două valuri de creștere și descreștere”, a precizat Cseke.

                                                                                                                  Adina Silav