3.7 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 20:26
No menu items!

Românii încep să prefere cumpărăturile online. Tranzacțiile cash, tot mai rare

spot_img

Românii încep să prefere cumpărăturile online. Tranzacțiile cash, tot mai rare

Achizițiile online au avut o creștere spectaculoasă, iar numărul tranzacțiilor efectuate cu Bonus Card a crescut cu 40% în perioada iunie-septembrie, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Analiza a fost realizată de Garanti Bank.

“Anul acesta, în perioada iunie-septembrie, românii au cheltuit mai mulți bani și au folosit cardul de credit mai des, ceea ce indică o preferință tot mai mare pentru achizițiile fără numerar”, se arată în studio.

La fel ca în 2012, vara aceasta bărbații au cheltuit mai mult decât femeile, tranzacțiile realizate de ei acoperind 54% din volumul total, deși femeile reprezintă peste jumătate din posesorii de Bonus Card din portofoliul Garanti Bank.

În schimb, femeile au utilizat bonusul acumulat pe card mai mult decât bărbații, respectiv 56% din bonusurile folosite la cei peste 5.000 de comercianți parteneri Bonus Card din toată țara. În plus, numărul cumpărăturilor în rate fără dobândă a crescut cu 15% în comparație cu anul trecut.

Comparabil cu aceeași perioadă din 2012, cel mai mult s-a cheltuit în supermarketuri, magazine de electronice, benzinării, magazine de haine și de mobilă. Topul destinațiilor de vacanță din vara aceasta pentru posesorii de Bonus Card include Turcia, Marea Britanie, Italia, Ungaria și Statele Unite. Pe primul loc în ceea ce privește numărul total de tranzacții se află Marea Britanie.

Topul orașelor de proveniență, bazat pe volumul tranzacțiilor pe cap de locuitor, în timpul verii, este format din București, Cluj, Iași, Constanța și Craiova. Datele au fost colectate de la peste 100.000 de clienți Garanti Bank, posesori de card de credit Bonus Card, pe o perioadă de trei luni (15 iunie – 15 septembrie 2013).

C.C.