13.8 C
București
duminică, 9 mai 2021 - 22:51

Românii din străinătate trimit tot mai mulți bani acasă. Ajută rudele și plătesc datoriile la bănci

Mai mult de jumătate din românii din diaspora trimit bani în România înainte de Paşte, o parte din aceste transferuri reprezentând plata ratelor bancare.

Aproximativ 57% dintre utilizatorii români aflaţi în străinătate efectuează în această lună transferuri de bani către România prin intermediul TransferGo, potrivit datelor companiei de transferuri internaţionale de bani.

De asemenea, în primul trimestru al 2020, numărul transferurilor către România a crescut cu peste 70% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.  

Reprezentanţii TransferGo atribuie aceste tendinţe apropierii sărbătorii de Paşte, perioadă în care s-a observat recurent un număr însemnat de transferuri de bani către România. Restricţiile şi limitările de călătorie în vigoare la acest moment contribuie la numărul mare de transferuri către ţară, românii din diaspora fiind nevoiţi să petreacă sărbătorile departe de cei dragi în acest an.

Un studiu recent, realizat de TransferGo, relevă că motivul principal pentru care românii trimit bani în mod regulat este acela de a îşi susţine familia şi rudele rămase în ţară – în proporţie de 70%. Pe lângă acesta, un motiv important pentru 25% dintre români este cel de a economisi într-un cont din România, în perspectiva asigurării unui trai decent la întoarcerea în ţară, iar 10% dintre români au declarat că fac transferuri pentru a îşi achita datoriile pe care le au la bănci în ţară şi a îşi asigura astfel un viitor cu mai puţine griji.