20.2 C
București
vineri, 18 iunie 2021 - 12:02

Românii din localitățile cu rată mare de infectare se pot înscrie în cea de-a treia etapă de vaccinare. Prioritare sunt nouă localități

spot_img

Coordonatorul campaniein de vaccinare în România, Valeriu Gheroghiță, a susținut ,marți, o conferință de presă în care a anunțat că primele persoane care se pot înscrie în etapa III sunt cele care locuiesc în localitățile cu o rată de infectare de 4,5 la mia de locuitori.

Este vorba despre nouă localități din opt județe. Pe listă sunt Alba Iulia, Timișoara, Brașov, Sânpetru, Baia Mare, Zalău, Petroșani, Cluj Napoca și Giurgiu.

„De ce am ales aceasta rata? Noi ne dorim ca de la 4,5 la mie să intervenim medical prin vaccinare pentru a preveni intrarea în carantină a localității respective”, a declarat Valeriu Gheorghiță în timpul unei conferințe de presă.

Zilele următoare, în localitățile menționate vor fi deschise mai multe centre de vaccinare.

De asemenea, Valeriu Gheorghiță a mai anunțat că se vor deschide 74 de noi centre de vaccinare din 15 martie. Acestea vor fi destinate, persoanelor vulnerabile, persoanelor peste 65 de ani, persoanelor cunoscute cu boli cronice și persoanelor cu dizabilități.