4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 4:31
No menu items!

Românii din Italia votează pentru alegerile parlamentare din România

spot_img

Românii din Italia votează pentru alegerile parlamentare din România

Românii din Italia au început să voteze duminică dimineaţă la ora locală 07:00 (08:00 ora României) pentru alegerile parlamentare din România. Se va vota până la ora locală 21:00 (22:00 ora României).

Românii cu drept de vot şi care au reşedinţa în Italia îşi vor putea alege reprezentanţii în Parlamentul României (alături de toţi ceilalţi concetăţeni stabiliţi în statele reprezentate în colegiul uninominal 1 din cadrul circumscripţiei electorale 43), în 56 de secţii de vot, organizate în 17 din cele 20 de regiuni italiene, în 50 de oraşe din Peninsulă.

În sprijinul cetăţenilor români care doresc să îşi exprime dreptul constituţional de vot, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) din România a pus la dispoziție harta interactivă a secţiilor de votare din afara ţării, o aplicaţie dezvoltată de MAE pe platforma Google Maps și Ghidul alegătorului român din străinătate.

Toate informaţiile cu privire la adresele celor 56 de secţii de vot, precum şi cele legate de actele necesare pentru a putea vota sunt disponibile pe site-ul Ambasadei României la Roma.

În colegiul uninominal 1 pentru Senat candidează Cristian David (USL), Riceard Viorel Badea (ARD), Mihaela Mihai Neagu (PRM), Nagy Zoltan Levente (UDMR), Hantz Peter Bela (PPMT), Ion Săvoiu (PER) şi Eugen Costinel Mihalache (PP-DD).

Pentru Camera Deputaţilor, în colegiul uninominal 1 din străinătate vor intra în cursa electorală Victor Socaciu (USL), William Gabriel Brînză (ARD), Graban Zsolt Attila (UDMR), Aurelian Mihai (PP-DD), şi Silviu Ştefan Molnar (PRM).  C.I.