15.1 C
București
luni, 20 mai 2024 - 10:14
No menu items!

Românii, chemați să se imunizeze la biserică. Vaccinare pe acorduri de orgă la Biserica Neagră, din Brașov

spot_img

Un centru de vaccinare va fi deschis, luni, la Biserica Neagră, din Brașov. Cei care doresc să se imunizeze sunt așteptați la biserică, la concerte de orgă.

Evenimentul “Liber la biserică” de luni, 21 iunie, este o premieră în România, fiind pentru prima dată când o biserică își deschide porțile pentru a se amenaja în interiorul ei un centru de vaccinare.

Potrivit Comitetului National de Vaccinare, cei care vor veni să se vaccineze vor putea vizita gratuit Biserica Neagră și vor putea asista, pe parcursul întregii zile, la concerte de orgă susținute de cantori organiști din bisericile brașovene de diferite confesiuni, precum și de studenți ai Facultății de Muzică din cadrul Universității Transilvania.

“Sunt invitați la vaccinare în Biserica Neagră credincioșii și preoții brașoveni, indiferent de cult, precum și toți cei care încă nu s-au vaccinat”, precizează sursa citată.

Zilnic, între orele 10.00 și 19.00, vaccinarea se va face fără programare, la alegere, cu Pfizer sau Johnson&Johnson.

Biserica Neagra din Brașov este cel mai mare edificiu religios între Viena și Istanbul. Se numeste asa în urma incendiului din 1689, când zidurile i s-au înnegrit din cauza fumului și flăcărilor.