14.3 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 19:23

Românii, atenționați să meargă cu numerar în Grecia. Băncile vor fi închise, iar retragerile de la bancomat, limitate

spot_img

Până pe 6 iulie, retragerile la bancomate sunt limitate la 60 de euro pe zi

banci_grecia

Instituţiile bancare greceşti vor rămâne închise până la 6 iulie, a doua zi după un referendum organizat de guvernul condus de Alexis Tsipras şi retragerile de la bancomate vor fi limitate în această perioadă la 60 de euro pe zi. Avertismentul a fost transmis luni de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) din România.

Autorităţile române atrag atenţia asupra unor posibile întârzieri ale tranzacţiilor bancare în cursul zilei de luni, 29 iunie, şi îi atenţionează pe românii care vor să călătorească în Grecia în perioada următoare să aibă suficienţi bani în numerar.

Cetăţenii români care deţin carduri emise de băncile comerciale care funcţionează pe teritoriul României nu vor fi afectaţi de decizia guvernului grec, având în continuare, posibilitatea de a efectua tranzacţii şi de a extrage numerar în conformitate cu limitele stabilite de băncile din România.

Ministerul Afacerilor Externe

Instituţiile bancare din Grecia îşi vor relua activitatea “imediat” după desfăşurarea unui referendum, pe 5 iulie, asupra ultimei propuneri de acord a creditorilor Greciei, mai precizează oficialii MAE.

Parlamentul grec a aprobat duminică dimineaţă planurile premierului Alexis Tsipras de a organiza un referendum, pe 5 iulie, pe tema propunerilor de reforme ale creditorilor internaţionali ai Greciei.

 R.D.