3.7 C
București
miercuri, 28 februarie 2024 - 7:45
No menu items!

Românii ar putea munci din 2013 legal în Marea Britanie

spot_img

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris, a declarat, joi, că restricţiile privind accesul cetăţenilor români pe piaţa muncii din Marea Britanie vor fi menţinute până la sfârşitul anului 2013.

El a spus că aceasta este poziția oficială, dar că lucrurile vor depinde mult de situaţia economică de la sfârşitul anului 2013.

Guvernul Marii Britanii a luat decizia impunerii restricţiilor bazându-se pe părerea experţilor care au analizat situaţia pe piaţa muncii din Marea Britanie, a mai spus ambasadorul.

Piaţa de muncă e afectată acum de şomaj. Marea Britanie şi alte ţări membre au dreptul să menţină aceste restricţii. Situaţia depinde foarte mult de situaţia economică. Acum avem o problemă de şomaj, care afectează mai mult tinerii”, a spus Martin Harris.

El a mai spus că, în acest moment, potrivit statisticilor, în Marea Britanie lucrează în mod legal, cu acte, 80 000 de români, adăugând că nu se știe câți alți români lucrează „la negru”.

Ambasadorul britanic a mai spus că, potrivit statisticilor, în Marea Britanie există circa 2 000 de persoane, printre care se numără şi români, care sunt victime ale traficului de persoane.

Martin Harris a admis că studenţii şi cetăţenii români din Marea Britanie sunt afectaţi de întârzierea documentelor legate de emigraţie şi înregistrare, el precizând că scopul Guvernului britanic e de a rezolva această problemă până la sfârşitului lui 2012 (S.S.)