Românii ar putea călători fără viză în SUA, începând cu anul 2017

Joi, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, a declarat că ţara noastră îndeplineşte toate condiţiile pentru ridicarea vizelor, mai puţin rata de refuz. De asemenea, a spus că Ambasada Americană de la Bucureşti face eforturi mari pentru a-i ajuta pe cei care vor să călătorească în SUA, potrivit Mediafax.

Nimic nu se va întâmpla în acest an, sunt sincer cu dumneavoastră. Imigraţia este un subiect sensibil, este unul dintre subiectele principale discutate în campania prezidenţială în SUA din acest an, nu ne putem aştepta să se întâmple mai repede de 2017. Cel mai devreme, o posibilă modificare a legii este anul 2017. România îndeplineşte toate criteriile şi condiţiile din actuala lege, cu excepţia ratei de refuz, cred că trebuie să aşteptăm să vedem dacă se schimbă trendul […] E posibil ca în 2017 sau după alegeri să apară schimbări în legislaţia americană Hans Klemm

Ambasadorul a donat joi 133 de cărţi pentru Biblioteca Judeţeană “A.D. Xenopol” din Arad, inaugurând astfel secţiunea “American Shelf” cu lucrări de referinţă şi de metodica predării limbii engleze, cărţi pentru copii, literatură americană şi materiale pentru învăţarea limbii engleze la diverse niveluri.

Octavian Cătuşanu

NICIUN COMENTARIU