22.7 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 14:57
No menu items!

România vrea să dezvolte relaţiile economice bilaterale cu Algeria

spot_img

Romania-Algeria

Secretarul de stat în Ministerul român de Externe Dan Petre a exprimat la Alger interesul României de a dezvolta relaţiile economice cu Algeria.

Secretarul de stat a precizat la finalul cu ministrul algerian al Comerţului, Mustapha Benbada că “stabilitatea politică a Algeriei şi reformele conduse oferă mediului de afaceri românesc posibilităţi importante pentru a dezvolta cooperarea algeriano-română. Dorim să extindem şi să aprofundăm cooperarea dintre ţările noastre”.

Potrivit opiniei oficialului român este un moment propice dezvoltării relaţiilor bilaterale cu Algeria în toate domeniile.

“Momentul este oportun pentru a construi o nouă dinamică şi pentru a ne îndrepta către o nouă sinergie în cooperarea economică algeriano-română. Sper că în viitor vom avea o cooperare mai instituţionalizată şi legături mai intense între mediile de afaceri pentru a profita de marele potenţial strategic care există în relaţiile dintre cele două ţări”, a precizat Dan Petre.

Dan Petre a afirmat că discuțiile cu ministrul algerian al comerţului au condus la selectarea unor zone prioritare cum ar fi construcţiile de locuinţe, lucrările publice, construcţiile metalice, materialul industrial, serviciile, agricultura şi energia.