24.2 C
București
duminică, 24 septembrie 2023 - 23:01
No menu items!

România va susține financiar statele vecine Siriei care primesc refugiați sirieni

spot_img

 

refugiati sirieni

Intenția României de a sprijini financiar statele vecine Siriei care primesc refugiați a fost comunicată de către Titus Corlăţean în cadrul Reuniunii informale a miniştrilor afacerilor externe ai statelor membre UE, la care a participat marți, la New York.

Agenda internaţională a cuprins diverse teme de actualitate printre care se numără evoluţiile din Siria, perspectivele Procesului de Pace din Orientul Mijlociu, relaţiile UE cu statele din Parteneriatul Estic, asupra cărora înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe al UE, Catherine Ashton, şi miniştrii de externe au avut numeroase dezbateri.

O preocupare deosebită a fost manifestată față de situaţia din Siria şi faţă de criza umanitară aflată in desfășurare. În acest context, Ministrul de externe, Titus Corlăţean a comunicat intenția României de a susține finaciar statele vecine Siriei în vederea unei bune gestionări a situației refugiaților sirieni.

Titus Corlăţean consideră de o importanță majoră Parteneriatul Estic şi angajamentul UE pentru implementarea obiectivelor sale în relaţia cu Republica Moldova şi Georgia, subliniind necesitatea unor progrese in aria regimului de vize si a negocierii Acordurilor de asociere ale acestor state la UE.