10.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 5:16

România va reprezenta și Canada în Siria

spot_img

Un Memorandum de Înţelegere româno-canadian privind asigurarea de către România a reprezentării la nivel consular a intereselor statului şi cetăţenilor canadieni pe teritoriul Republicii Arabe Siriene a fost semnat, marţi, la sediul Ministerului Afacerilor Externe

ambasada_romania_siria

România va reprezenta interesele statului canadian şi ale cetăţenilor canadieni pe teritoriul Siriei, în urma semnării unui Memorandum de Înţelegere româno-canadian.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe (MAE) au precizat, într-un comunicat de presă, că Memorandumul de Înţelegere româno-canadian privind asigurarea de către România a reprezentării la nivel consular a intereselor statului şi cetăţenilor canadieni pe teritoriul Republicii Arabe Siriene a fost semnat, marţi, la sediul MAE.

În baza acordului, România îşi asumă şi exercită, prin intermediul Ambasadei României la Damasc, protecţia consulară a cetăţenilor canadieni aflaţi pe teritoriul statului sirian, precum şi a intereselor Canadei în Siria.

MAE salută încheierea acordului, care, potrivit comunicatului, “reflectă stadiul de excelenţă atins în prezent de relaţiile bilaterale şi contribuie la dezvoltarea cooperării româno-canadiene, fundamentate pe încredere, respect, valori comune şi pe principiile unui solid parteneriat”.

MAE precizează că acorduri similare au fost încheiate anterior cu Franţa, Republica Moldova şi Australia, ţări care, asemenea Canadei, nu au reprezentanţe diplomatice active cu sediul în Siria.