19.1 C
București
marți, 16 aprilie 2024 - 8:28
No menu items!

România va primi în plus 170.00 de doze de vaccin Pfizer

spot_img

România primește suplimentar, în luna martie, peste 170.000 doze de vaccin produs de BioNTech-Pfizer, anunță premierul Florin Cîțu.

„Vești fantastice pentru români! România primește suplimentar, în luna martie, peste 170.000 doze de vaccin produs de BioNTech-Pfizer, datorită cărora va putea extinde capacitatea de vaccinare pentru a limita răspândirea virusului în zonele puternic afectat”, transmite premierul într-o postare pe Facebook.

Cîțu susține că cei de la Comisia Europeană au negociat cu BioNTech-Pfizer furnizarea anticipată a unui număr mai mare de doze, care să permită accelerarea vaccinării în zonele de focar.

„Încă 4 milioane de doze vor putea fi distribuite către Statele Membre, echitabil, în funcție de populația acestora, până la finalul lunii martie, suplimentar față de dozele deja programate pentru livrare în această lună”, mai explică Florin Cîțu.

Comisia Europeană a negociat cu BioNTech-Pfizer, precizează premierul, furnizarea anticipată a unui număr mai mare de doze care să permită accelerarea vaccinării în zonele de focar.

„Încă 4 milioane de doze vor putea fi distribuite către Statele Membre, echitabil, în funcție de populația acestora, până la finalul lunii martie, suplimentar față de dozele deja programate pentru livrare în această lună”, conchide Cîțu.

Conform ultimelor date oficiale, în data de 10 martie erau înregistrate 40.146 de persoane vaccinate cu Pfizer, 4.006 vaccinul Moderna, iar 7.250 pe cel de la AstraZeneca.