3.4 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 17:47
No menu items!

România va face, din 2017, schimb de informaţii cu alte ţări privind conturile unor persoane fizice

spot_img

România va putea face din 2017, schimb de informaţii cu alte state, referitor la conturile financiare ale persoanelor fizice, pentru combaterea fraudei, a evaziunii şi a planificării fiscale agresive.

Guvernul a aprobat un proiect de lege care ratifică Acordul Multianual al Autorităţilor Competente pentru Schimb Automat de Informaţii privind Conturi Financiare, semnat la Berlin, la 29 octombrie 2014.

Odată intrat în vigoare, Acordul va permite României să facă schimb de informaţii în scopul identificării persoanelor fizice sau firmelor care eludează fiscul, prin transferul banilor în conturi din străinătate. Schimbul va cuprinde, printre altele, informaţii pentru identificarea persoanei (nume, adresă, cod identificare fiscală), informaţii referitoare la numărul contului, despre numele şi numărul de identificare (dacă există) al instituţiei financiare care face raportarea, informaţii despre soldul sau valoarea contului, iar în cazul unui cont de custode, informaţii referitoare la suma brută a dobânzii, dividendelor sau a altor venituri pentru activele existente în cont sau suma brută a încasărilor din vânzarea sau răscumpărarea activelor financiare.

România va face o listă a statelor cu care doreşte să realizeze automat acest schimb de informaţii, deoarece schimbul de informaţii se va desfăşura pe acorduri bilaterale între autorităţile competente.

S.Marinescu