20.8 C
București
luni, 27 septembrie 2021 - 21:44

Autoritățile romane, somate să oprească exportul de oi. Petre Daea refuză

spot_img

Probleme pentru România din cauza temperaturile extreme din Orientul Mijlociu. Comisia Europeană somează România să oprească un export important de oi din cauza condiţiilor meteorologice.

Comisarul european pentru sănătate şi siguranţa alimentelor, Vytenis Andriukaitis i-a transmis ministrului agriculturii, Petre Daea o scrisoare în acest sens, potrivit agerpres.ro

“Ţinând cont de prognoza meteo pentru zona Golfului Persic în timpul lunii iulie, unde temperaturile vor ajunge la 46 de grade Celsius, vă cer, ca un gest de responsabilitate, să opriţi exportul de oi spre Golful Persic, deoarece aceste temperaturi extreme fac practic imposibilă respectarea cerinţelor legale”, se arată în scrisoarea trimisă de Vytenis Andriukaitis.

În replică, Petre Daea a transmis că exportul nu va fi oprit, asigură însă că vor fi respectate cu stricteţe regulile de export privind bunăstarea animalelor, potrivit Agerpres.

Potrivit informaţiilor publicate de ONG-ul Eurogroup for animals, animalele urmează să fie încărcate pentru o navă aparținand unei companii din Kuweit şi urmează să fie transportate către Kuweit, Qatar şi Emiratele Arabe Unite, pentru „Festivalul sacrificiului”, care are loc în august.