20 C
București
vineri, 27 mai 2022 - 2:40
No menu items!

România și Franța sunt gata să bată palma pentru achiziția de corvete. Ce declară șeful MApN, Vasile Dîncu

spot_img

Ministrul Apărării Vasile Dîncu a primit, joi, la minister, vizita oficială a ministrul francez al Forţelor Armate, Florence Parly. Șeful MApN a declarat, după întâlnire, că este convins că se va găsi o soluţie rapidă pentru ca acest proiect al achiziţiei de corvete să poată merge mai departe.

„Credem că dialogul între părţile contractante va fi şi aici important pentru a găsi o soluţie rapidă”, a mai afirmat ministrul.

Despre situaţia din Ucraina, ministrul Apărării a arătat că România este preocupată de recentele evoluţii din regiune, şi speră că vor prevala dialogul şi înţelegerea între părţi.

Ministrul Vasile Dîncu a precizat, în declaraţia de presă comună, că în cadrul întâlnirii a discutat cu ministrul francez despre proiectele de înzestrare.

„Sunt convins că vom reuşi să depăşim un proiect pe care acum îl avem la final, şi mai avem doar câteva clauze. Sunt convins că vom găsi o soluţie rapidă pentru ca acest proiect al achiziţiei de corvete să poată merge mai departe.

Credem că dialogul între părţile contractante va fi şi aici important pentru a găsi o soluţie rapidă, având în vedere şi contextul urgenţei geostrategice, de înzestrare, cât şi a nevoii de a continua parteneriatul la un nivel cât mai înalt.

Sunt convins că putem începe o nouă etapă a parteneriatului franco-român, o etapă consolidată pe schimburi bilaterale”, a mai precizat Dîncu.

Ministrul a afirmat că Franţa deţine în primul trimestru al acestui an preşedinţia Consiliului Europei, „o misiune deloc uşoară, având în vedere contextul internaţional extrem de tensionat şi complex”.

Oficialul român a urat succes ministrului francez şi l-a asigurat de tot sprijinul României în această perioadă în care Franţa conduce afacerile europene.