4 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 23:31
No menu items!

România se opune aderării Macedoniei la UE

spot_img

aderare macedonia la UE

România se va opune, alături de Grecia și Bulgaria, aderării Macedoniei la UE, precizează luni cotidianul macedonean Vecer.

Miniştrii afacerilor externe din România, Bulgaria şi Grecia, care formează o nouă alianţă trilaterală, s-au întrunit la Sofia pentru a pune bazele unei strategii comune și pentru a-și coordona poziţiile în problema integrării europeane a ţărilor din Balcanii Occidentali, inclusiv Macedonia.

În pofida gravei crize financiare din Grecia, Atena a format o coaliție care cuprinde Sofia şi Bucureştiul prin care ar putea să amâne aderarea Macedoniei la UE. Relațiile Macedoniei cu cele trei ţări se definesc prin numeroase dispute cu Grecia privind numele fostei republice iugoslave, neînțelegeri legate de trecutul istoric cu Bulgaria, iar cu România, nimic.

Motivele pentru care România s-a alăturat poziției Greciei sunt însă neclare, deoarece până acum a sprijinit integrarea europeană a Macedoniei.

Bulagaria promovează abordarea Greciei, autorităţile bulgare informându-l pe comisarul european pentru extindere, Stefan Fule, că Macedonia încă nu este pregătită să înceapă negocierile de aderare la UE.