16.2 C
București
vineri, 5 martie 2021 - 19:25

România se apropie de un milion de persoane vaccinate anti-Covid. Iohannis: sperăm ca până în vară să ieșim din pandemie

Președintele Klaus Iohannis a avut, miercuri, ședințe de lucru cu premierul și cu mai mulți ministri, între care și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu și cel al Educației Sorin Cîmpeanu.

Ulterior, președintele Iohannis s-a declarat mulțumit de felul în care se desfășoară campania de vaccinare în România.

În cadrul unei declarații de presă, la Palatul Cotroceni, președintele a spus că, dacă ritmul va fi păstrat, există speranța că până în vară România să iasă din pandemie.

“Campania de vaccinare merge foarte bine. Suntem în continuare în topul european la toți parametrii și vom avea în zilele acestea deja persoana numărul 1 milion care va fi vaccinată. Ritmul crește de la o săptămână la alta și cu toți avem speranța ca până în vară să ieșim din pandemie, sigur, cu vaccinarea și cu respectarea restricțiilor până atunci”, a spus Klaus Iohannis.

În ultimele 24 de ore, peste 43.000 de persoane au fost vaccinate la nivel național împotriva COVID-19, potrivit datelor furnizate de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.