15.3 C
București
duminică, 14 aprilie 2024 - 8:34
No menu items!

România schimbă legea pentru a trimite arme Ucrainei. Ciucă: Când se va finaliza, vom lua o decizie concretă

spot_img

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, despre un proiect de lege aflat pe site-ul MApN, care ar permite trimiterea de arme şi echipament Ucrainei, că în acest moment, legea este în analiză, iar în momentul în care ea se va finaliza, se va lua o decizie concretă în acest sens. Premierul a infirmat zvonurile privind pregătirea soldaţilor ucraineni pe teritoriul României şi faptul că ar exista mercenari români implicaţi în războiul din Ucraina.

Şeful Executivului a fost întrebat, la Oradea, despre proiectul de lege aflat pe site-ul MApN în care se modifica legea existentă şi dacă, în baza acestei legi, vor fi trimise arme si tehnică militară către Ucraina.

”În acest moment, legea este în analiză, în momentul în care ea se va finaliza, vom lua o decizie concretă în acest sens”, a spus premierul.

Potrivit proiectului de lege, România va putea face donații de produse din rezervele proprii către state aliate și partenere, în baza solicitărilor primite, în situații temeinic justificate de evoluția mediului de securitate și când sunt afectate interesele României. Donația se va aproba prin hotărâre de Guvern, iar bunurile se predau de către forțele destinate apărării naționale din rezervele cărora sunt scoase.

Premierul a fost întrebat şi dacă confirmă declaraţiile din partea rusească că există mulţi mercenari români în Ucraina.

”Nu comentăm o astfel de informaţie. Nu există astfel de date. Am văzut că există şi informaţia conform căreia s-ar instrui pe teritoriul României militari ucraineni, nu încape discuţia de acest subiect”, a spus premieru.

                                                                                                                    Adina Silav