9.2 C
București
sâmbătă, 27 februarie 2021 - 21:01

România s-a oferit să producă vaccin anticovid la Institutul Cantacuzino

România nu va cumpăra vaccin rusesc sau chinezesc, ci va încerca să devină producător de vaccin împotriva covid, a spus, sâmbătă, premierul Florin Cîțu, la scurt timp după ce a primit rapelul pentru imunizare.

”Am început discuțiile, am fost întrebați dacă dorim, dacă avem capacitatea, am spus da, așteptăm răspunsul Comisiei Europene în acest sens”, a declarat premierul.

Cîțu a infirmat că ar exista tensiuni între el și ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, dar a precizat că ”se mai contrazic” din cauza informațiilor.

Nu există tensiuni, dar ne contrazicem pentru că informația nu ajunge la noi în același timp. Obiectivul nostru e de a vaccina cât mai mulți români, în cât mai scurt timp, pe acest lucru ar trebui să ne concentrăm. În privința tragediei de la ”Matei Balș”, nu am primit încă un raport, îl aștept de la Ministerul Sănătății, când îl voi avea vi-l voi transmite”, a răspuns premierul la întrebarea care sugera .

Despre buget, prim-ministrul a declarat că reprezintă ”o provocare pentru orice coaliție”, dar că principalul criteriu de croșetare a bugetului este ”fără risipa banului public”, anunțând că există posibilitatea ca unele companii de stat cu multe datorii ”să nu supraviețuiască” planului de restructurare cerut de Guvern.