7.8 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 0:36

România reia exportul de ovine și bovine către Israel

spot_img

România va relua exportul de ovine și bovine către Israel, în contextul în care autoritățile israeliene au anunțat marți ridicarea restricțiilor impuse țării noastre, a transmis marți Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

“ANSVSA a fost informată oficial de autoritățile israeliene despre ridicarea restricțiilor pentru exportul de ovine și bovine din țara noastră. Această decizie este urmarea măsurilor ferme întreprinse rapid de ANSVSA pentru a redeschide exportul și a minimiza efectele economice negative generate de impunerea restricțiilor”, se precizează într-un comunicat ANSVSA.

Exporturile în Israel au fost suspendate din 3 martie, dar cu o zi în urmă, în momentul în care ANSVSA a fost înștiințată de decizia Israelului, președintele ANSVSA a convocat un grup de specialiști cu care a stabilit un plan de măsuri pentru remedierea rapidă a neconformităților semnalate de autoritățile israeliene, dar care să ofere și garanția respectării și menținerii cerințelor și standardelor solicitate de importatori.

O delegație ANSVSA s-a deplasat în Israel pentru a informa despre acțiunile care au fost demarate, în regim de urgență, pentru a debloca, în cel mai scurt timp, exportul de ovine și bovine din România.

România a exportat anul trecut în Israel 57.474 capete bovine și 175.677 capete ovine, această țară fiind, alături de Iordania, în topul exporturilor de animale vii.

T.S.