21.9 C
București
joi, 1 iunie 2023 - 1:11
No menu items!

România, recomandată în SUA ca destinația turistică nr. 1 a anului 2015

spot_img

Material prezentat de Fundația România Autentic

Romania_destinatie

România a fost recomandată drept destinația turistică numărul 1 a anului 2015. Recomandarea a fost făcută de un celebru jurnalist de călătorii american, Dennis Lennox. După țara noastră, jurnalistul a trecut pe lista publicată în „Morning Sun” Hong Kong, dar şi Wiliamsburg, o regiune din Virginia sălbatică.

Dennis Lennox a venit Romania la invitaţia Asociaţiei de Promovare şi Dezvoltare turistică Braşov. Jurnalistul a făcut un tur de noapte al Bucureştiului, a vizitat Vulcanii Noroioşi de la Buzău, Braşovul, Râşnovul, Branul şi bisericile fortificate din Braşov şi Sibiu, scrie adevarul.ro, citat de romania-redescoperita.ro. Lennox recunoaşte ca puţini sunt americanii care ştiu unde este România sau care chiar au auzit de ţara noastra.

Americanul spune despre România că este o destinaţie care trebuie vizitată şi care te poartă în trecut, în misterul şi frumuseţea unei lumi vechi, autentice, în unele locuri neatinse de transformările moderne. În aceeași ordine de idei, Lennox prezintă țara noastră ca fiind una dintre cele mai bine păstrate valori tradiţionale ale Europei.

Jurnalistul american a fost impresionat de bisericile fortificate din Transilvania, de satele pitoreşti, în care poți bea un vin excepţional şi o mâncare excelentă unică în lume.

Printre locurile vizitate și recomandate de Lennox se află localitatea Viscri, Vulcanii Noroioși și, nu în ultimul rând, celebrul Castel Bran, cunoscut drept Castelul lui Dracula.

Despre localitatea inițială de destinație, Braşov, jurnalistul spune că este un oraş medieval superb care oferă de la obiective turistice atractive până la mâncare excepţională şi condiţii foarte bune de cazare.

Publicația pentru care scrie Dennis Lennox, The Morning Sun, are peste 1 milion de cititori zilnic.

Olimpia Diaconiuc