-3.6 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 3:31
No menu items!

România, pe locul nouă în clasamentul țărilor din care provin atacurile informatice

spot_img

România, pe locul nouă în clasamentul țărilor din care provin atacurile informatice
foto: economica.net

România se află pe locul nouă într-un clasament al țărilor din care provin majoritatea atacurilor informatice din lume, în timp ce China și Indonezia se află în fruntea topului, anunță un studiu realizat de o societate de securitate informatică americană.

În primul trimestru al acestui an, China este responsabilă pentru 34% din atacurile informatice din lume, în scădere de la cele 41 de procente înregistrate în ultimul trimestru al anului trecut.

“Acest declin se datorează probabil apariţiei Indoneziei pe locul doi al clasamentului”, arată Bill Brenner, un responsabil al societății Akamai, subliniind saltul realizat de această ţară din Asia de sud-est, care a trecut într-un trimestru de la 0,7 la 21 la sută din atacurile informatice mondiale.

Potrivit Mediafax, pe poziția a treia s-a clasat SUA cu 8,3%, Turcia cu 4,5%, Rusia cu 2,7%, India cu 2,6%, Taiwan cu 2,5%, Brazilia cu 2,2%, România cu 2% și Hong Kon cu 1,6%.

Europa este la rândul său la originea a puţin sub 19 la sută din aceste atacuri cibernetice, iar America de Nord şi de Sud la originea a aproximativ 13 la sută.

Lucian Mera