7.9 C
București
sâmbătă, 2 decembrie 2023 - 8:28
No menu items!

România – obstacolul din calea Bulgariei către zona Schengen

spot_img

Manfred Weiss, fost  ministru al justiției din landul Bavaria, a declarat , citat de novinite.com, că singurul obstacol din calea Bulgariei către zona Schengen este România.

”Bulgaria îndeplinește întru totul cerințele Schengen, spune fostul demnitar german. Am văzut cu ochii noștri că granițele țării dumneavoastră sunt securizate cu echipamente modern de control. Ați progresat extraordiinar și ați reușit să rezolvați cea mai important problemă: corupția la frontieră.”

Conform declarațiilor lui Manfred Weiss singurul obstacol pentru Bulgaria este faptul că nu a fost decuplată de România în cursa către integrarea în zona Schengen.

„Înțeleg cât de nedrept este pentru ca accesul Bulgariei la zona Schengen să fie întârziată de problemele interne ale altei țări. Cu toate acestea, separarea Bulgariei de România nu este posibilă,” a adăugat Manfred Weiss.

La sfârșitul acestui an, Bulgaria va fi supusă din nou evaluării mecanismului de cooperare și verificare din cauza problemelor interne înregistrate nu demult în România.(S.S.)