25.7 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 16:00
No menu items!

România, locul I la Olimpiada Internațională de Geografie

spot_img

Lotul național al României a obținut o medalie de aur, două de argint și una de bronz la Olimpiada Internațională de Geografie, clasându-se pe locul I

olimpici

Olimpiada Internațională de Geografie, a XII-a ediţie, s-a desfășurat în Rusia, în perioada 10-18 august și a reunit peste 150 de concurenţi din 40 de ţări. Lotul olimpicilor români a luat patru medalii, dintre care o medalie de aur, două de argint şi o medalie de bronz. În clasamentul general, România s-a clasat pe locul I.

Costin George Dobrin, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional ,,Mircea cel Bătrân” din Constanţa, a cucerit medalia de aur, Elena Aura Amironesei (clasa a XII-a, Colegiul Naţional din Iaşi) și Sonia Adelina Şortan (clasa a XII-a, Colegiul Naţional „Decebal” din Deva) au luat medaliile de argint. Medalia de bronz i-a revenit Lorenei Davidel, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni. Profesorii care i-au îndrumat și i-au însoțit la Olimpiadă sunt  Mihaela Cornelia Fiscutean şi Dorin Fiscutean, de la Colegiul Naţional din Iaşi.