România, în topul celor mai frumoase și scumpe călătorii cu trenul. FOTOGALERIE

  Material prezentat de Fundația România Autentic

  România a fost inclusă de presa străină în topul celor mai frumoase şi scumpe călătorii cu trenul din lume. Clasamentul a fost realizat de publicația britanică Huffington Post, care face referire la Expresul Dunării, inaugurat recent.

  Expresul Dunării a fost inaugurat în anul 2008, fiind construit de compania feroviară britanică Danube Express Limited, scrie tuktuk.ro, citat de adevarul.ro. Există mai multe trasee pentru acest tren foarte luxos. El trece prin Germania, Slovacia, Polonia, Serbia, Ungaria, România, Bulgaria şi Turcia. Expresul Dunării este singurul tren international privat din Europa care are aer condiţionat individual în fiecare cameră şi apartamente cu baie proprie. Preţul unei călătorii cu acest tren este de 9.337 de dolari de persoană. Printre obiectivele vizitate de turiştii care aleg acest traseu se numără Sighişoara şi castelul Bran, care păstrează legenda lui Dracula.

  Pe lista celor mai luxoase excursii cu trenul se numără şi traseul realizat de Expresul Gheţarilor, care merge de la Zermatt la St. Moritz în Elveţia. Călătoria durează doar 9 ore, dar pe traseu turiştii vor vedea numeroase văi superbe, sălbatice şi cabane de munte în vârful Alpilor. Trenul trece prin 91 de tuneluri şi peste 291 de poduri.

  O altă călătorie inedită este cuOrient Expresul Hiram Bingham, numit astfel după exploratorul care a descoperit în 1911 siteul arheologic de la Machu Pichu. Trenul face o călătorie dus-întors din oraşul Cusco până la Machu Pichu şi retur, străbătând peisajul idilic al văii râului Urubamba. După ce vizitează situl incaş, în timpul drumului de întoarcere, călătorii vor primi în tren o cină gustoasă, alcătuită din 4 feluri de mţncare.

  Iubitorii de peisaje montane vor fi pur şi simplu cuceriţi de traseul trenului care trece prin Munţii Stâncoşi. Călătoria durează 4 ore, porneşte din staţiunea montană Banff din Alberta şi se termină în oraşul canadian Vancouver. Pe lângă confortul deosebit şi peisajul unic pe care îl pot admira călătorii, ei se vor delecta cu mâncare şi băutură la discreţie, servită în regim de bufet deschis.

  Traseul trenului care străbateMarele Canioneste de asemenea o călătorie de neuitat. Trenul este compus din vagoare de clase diferite, care datează din perioade diferite. De exemplu, pasagerii care cumpără bilet la cuşete vor merge în vagoane din anul 1923, cafeaua va fi servită în vagoane din anul 1952, iar pasagerii care vor alege clasa I se vor delecta în confortul oferit de vagoane care datează din 1950. Trenul străbate Arizona prin deşert, de la Williams la South Rim în Marele Canion. Un drum dus-întors durează 4 ore şi 30 de minute.

  Expresul Maharajaseste unul dintre cele mai exclusiviste trenuri din lume. A fost lansat în anul 2010 şi poate caza numai 88 de pasageri. Trenul merge de la Delhi la Mumbai, iar călătoria durează între 3 şi 7 nopti. Turiştii pot vizita pe traseu destinaţii celebre, printre care oraşele indiene Agra, unde se află Taj Mahal, Jaipur, Jodpur, Lucknow. Luxul de la bord este uimitor. Cea mai scumpă cuşetă are 43 de metri pătraţi, fiind compusă din 2 dormitoare, 2 băi, un hol, un living şi un dormitor dublu. Un bilet pentru Expresul Maharajas costă 22.000 de dolari.

  Olimpia Diaconiuc

  NICIUN COMENTARIU