8.6 C
București
duminică, 18 aprilie 2021 - 20:10

România-Finlanda se va disputa fără spectatori. Care sunt motivele sancțiunii de la UEFA

Meciul de fotbal România – Finlanda, programat pe 8 octombrie, la București, pe Arena Națională, în preliminariile EURO 2016, se va disputa cu porțile închise, potrivit Federației Române de Fotbal. Decizia a fost luată de UEFA în urma incidentelor de la meciul România – Grecia.

După meciul cu Grecia, UEFA a decis sancționarea FRF cu obligativitatea de a disputa cu porțile închise următorul meci de pe teren propriu din cadrul preliminariilor EURO 2016.

Pentru același meci s-a dispus și o amenda de 60.000 de euro, cele două sancțiuni fiind dictate pentru încălcarea articolelor referitoare la comportament rasist pirotehnie, din Regulamentul Disciplinar.

Disputarea cu porțile închise a meciului cu naționala Finlandei impune respectarea unor reguli stricte de către ambele federații, precizează FRF. Accesul suporterilor ambelor echipe este strict interzis.

Este permis accesul unui număr de 75 de persoane pentru fiecare delegație ambelor naționale. În acest cuantum sunt incluși cei 23 de jucători aflați pe foaia de joc și membrii staff-urilor tehnice.

Este permis accesul jurnaliștilor acreditați, cu condiția ca lista cu numele acestora să fie transmisă la UEFA, cu cel mult 24 de ore înainte de începerea meciului.