6.2 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 9:22

România face din nou subiectul presei internaționale. Incendiul de la Constanța, a treia tragedie din ultimul an

spot_img

România este din nou în atenția principalelor publicații de presă internaţionale, care  scriu despre incendiul de la spitalul din Constanţa, de vineri, soldat cu nouă morţi bolnavi de covid-19, a treia tragedie de acest fel în România în mai puţin de un an.

Reuters, ABC News, AP News, AFP, RadioFreeEurope sunt câteva dintre publicațiile internaționale care au scris, vineri, despre tragedia care a avut loc la Spitalul de Boli Infecțioase din Constața, în care au ars 9 oameni, iar alți 113 pacienți au fost evacuați din spital.

Reuters vorbește despre sistemul de sănătate șubred din România,unul dintre cele mai slab dezvoltate din Europa, care a fost sub presiune înca dinainte de pandemie, din cauza corupției, a managementului politicizat, a ineficienței.

“România deţine una dintre cele mai puţin dezvoltate infrastructuri în domeniul sănătăţii din UE”, subliniază agenţia în acest material, preluat de asemenea de presa internaţională.

“Ea a construit un singur spital în ultimii 30 de ani, alocă prin buget cele mai puţine fonduri sănătăţi în UE, iar zeci de mii de medici şi personal medical au emigrat”, scrie Reuters.

“România, o țară membră a UE, cu 19 milioane de locuitori s-a confruntat cu alte două incendii de spitale în ultimul an, și asta ridică semne de întrebare în ceea ce privește situația îngrijorătoare a infrastructurii vechi din unitățile spitalicești”, spun cei de la AP NEWS.

ABC NEWS amintește, tot vineri, într-un articol referitor la situația cruntă din spitalele noastre, că după incendiul de la Matei Balș, președintele Iohannis a declarat că este nevoie de o urgentă și profundă reformă pentru ca acest fel de tragedii să nu mai aibă loc.

După incendiul de la Spitalul Matei Balş din Bucureşti, preşedintele Klaus Iohannis a îndemnat la o reformă urgentă şi ”profundă”, pentru ca astfel de tragedii ”să nu se mai întâmple”, notează ABC NEWS.