28.8 C
București
marți, 5 iulie 2022 - 10:18
No menu items!

România exclude plata în ruble a gazelor, așa cum a cerut Putin

spot_img

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a declarat, vineri, despre declaraţia preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, potrivit căruia gazul rusesc va trebui plătit acum doar în ruble, că nu crede că se poate vorbi în România despre plată în ruble a gazelor, pe contractele care sunt în vigoare. Popescu a arătat că statul român nu are un contract direct cu Gazprom.

„Statul român nu are un contract cu Gazprom, companiile private din România nu au contracte cu Gazprom, există intermediari ai Gazprom care vând gaze în România, la preţ legat de hub-urile de la Viena sau Amsterdam, în euro, iar aceste ocntracte se discută şi se negociază la nivelul companiilor, nu la nivelul statului român, iar o modificare unilaterală nu poate fi făcută într-un anumit contract”, a spus ministrul Energiei. 

Virgil Popescu a continuat: „Nu cred că se poate vorbi în România despre plată în ruble a gazelor, pe contractele care sunt în vigoare.” 

Întrebat dacă statul român va fi afectat, ministrul Energiei a precizat că România nu are contract direct cu Gazprom. „Nu există acest risc”, a mai spus Virgil Popescu. 

Raluca Dan