19.5 C
București
joi, 28 septembrie 2023 - 1:49
No menu items!

România economiseşte surplusul de certificate verzi

spot_img

Ministrul mediului şi pădurilor, Rovana Plumb, a solicitat, în cadrul Consiliului de Mediu al Uniunii Europene care se desfăşoară în Luxemburg, reportarea surplusului de certificate de emisie a dioxidului de carbon (Unităţi ale Cantităţii Atribuite – AAU) în cazul României.

În comunicatul ministerului mediului se spune că rezerva naţională a României de unităţi ale cantităţii atribuite, dar şi reducerea substanţială a emisiilor de gaze cu efect de seră din România sunt rezultatul unei tranziţii dificile, cu dureroase efecte pe plan economic şi social.

Reuniunea din Luxemburg  îşi propune, printre altele, adoptarea concluziilor privind pregătirea Conferinţei COP 18 la Convenţia-cadru a Organizaţiei Naţiunilor Unite asupra schimbărilor climatice şi a celei de a 8-a sesiuni a Reuniunii Părţilor (CRP 8) la Protocolul de la Kyoto, care va avea loc la Doha, Qatar, în perioada 26 noiembrie – 7 decembrie 2012.

România are, în momentul de faţă, de vânzare 300 de milioane de certificate verzi.

În luna iulie a.c., România a primit aprobarea Comisiei Europene /CE/ pentru alocarea în continuare a 71,4 milioane de certificate de emisii de gaze cu efect de seră cu titlu gratuit pentru producătorii de energie electrică în perioada 2013-2020.