România, a doua piață din lume pentru exporturile Italiei de tehnologie pentru industria pantofilor

România este pe locul 11 la nivel mondial printre ţările de destinaţie a maşinilor italiene pentru tăbăcării, încălţăminte şi pielărie și pe locul doi la maşinile de încălţăminte, potrivit informațiilor publicate marți de ICE – Agenţia Italiană de Comerţ Exterior.

ICE a promovat marți, într-un eveniment care a avut loc în București, Simac Tanning Tech 2016 – cea mai importantă expoziţie internaţională de maşini şi tehnologii pentru tăbăcării şi industria de pielărie-încălţăminte, care se va desfăşura la Milano în perioada 23-25 februarie 2016.

Simac Tanning Tech 2016 va avea loc pe o suprafaţă de 15.000 mp și va prezenta produsele a 245 de societăţi expozante din Belgia, Brazilia, China, Franţa, Germania, Grecia, Olanda, Japonia, Italia, Portugalia, Spania, România, Elveţia, Taiwan, Turcia şi Marea Britanie.

Sunt aşteptate 29 de delegaţii străine, care provin din Europa de Est, Asia, Africa, America Centrală şi de Sud, potrivit unui comunicat al ICE.

Schimburile comerciale dintre Italia şi România în primele 10 luni ale anului 2015 au atins o valoare totală de 11,4 miliarde de euro, în creştere cu 8,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

România a exportat către Italia bunuri în valoare de 5,72 miliarde de euro (+9,5% faţă de primele zeci luni ale anului 2014), în timp ce importurile din Italia au atins o valoare de 5,69 miliarde de euro (+6,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2014).

În perioada ianuarie-octombrie 2015 Italia s-a situat pe cel de-al doilea loc, după Germania, atât în clasamentul ţărilor furnizoare, cât şi în cel al pieţelor de destinaţie a exportului român, cu o cotă din totalul de schimburi al României egală cu 11,6% (12,5% din exportul total şi 10,9% din importul total).

Principalele produse exportate din România în Italia în primele 10 luni ale anului 2015 au fost: articole de îmbrăcăminte, articole din piele (630 mil. de euro), autovehicule, remorci şi semiremorci, tutun, aparatură electrică.

Principalele produse importate din Italia în primele 10 luni ale anului 2015 au fost următoarele: utilaje şi aparate, produse textile, produse metalurgice, piele şi articole din piele (502 milioane de euro), produse chimice.

V.B.

NICIUN COMENTARIU