8.7 C
București
vineri, 1 martie 2024 - 22:55
No menu items!

România, din nou la control. FMI vine luni la Bucureşti pentru o analiză a ultimelor evoluţii pe plan financiar

spot_img

Delegația FMI ajunge astăzi la București și va purta, timp de patru zile, discuții cu Guvernul și cu reprezentanții altor instituții.

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, susține că vizita FMI este una de rutină, în contextul în care țara noastră nu are un acord de împrumut cu instituția financiară internațională.

Misiunea Fondului Monetar Internaţional, condusă de Jan Kees Martijn, va analiza recentele evoluţii economice şi financiare şi pentru o revizuire a prognozelor macroeconomice.

„O misiune FMI, condusă de Jan Kees Martijn, va vizita Bucureştiul din 29 ianuarie până la 1 februarie 2024 pentru o vizită cu caracter obişnuit. Echipa Fondului va analiza recentele evoluţii economice şi financiare şi va realiza o actualizare a perspectivelor macroeconomice”, se arată în anunţul FMI semnat de Geoff Gottlieb, reprezentant regional al FMI pentru Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est.

Ultima vizită la Bucureşti a echipei FMI condusă de Jan Kees Martijn, şeful misiunii pentru România, s-a derulat în perioada 25 septembrie – 4 octombrie 2023, şi a fost realizată pentru analiza anuală a economiei în baza Articolului IV.

                                                                                                     Adina Bucur Silav