35.7 C
București
joi, 29 iulie 2021 - 15:54

România continuă să doneze vaccinuri. A trimis Serbiei peste 50.000 de doze AstraZeneca

spot_img

România a decis acordarea unui ajutor umanitar, cu titlu gratuit, de 50.400 de doze de vaccin AstraZeneca, aflate în rezerva Ministerului Sănătății, autorităților cu responsabilități în gestionarea pandemiei împotriva COVID-19, din Republica Serbia.

Misiunea s-a realizat cu o aeronavă SMURD aflată în dotarea Inspectoratului General de Aviație al MAI, pe ruta București – Belgrad și retur.

Potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență, dozele de vaccin anti COVID-19 oferite reprezintă numărul de doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii şi livrate de către Compania AstraZeneca, prin acordurile-cadru încheiate de către Ministerul Sănătăţii cu Comisia Europeană.

Guvernul a aprobat, miercuri, o ordonanţă de urgenţă prin care se creează cadrul legislativ prin care se permite revânzarea, de către România, a unor doze de vaccin împotriva COVID-19. Totodată, Executivul a aprobat acordarea, ca ajutor umanitar, a peste 100.800 de doze de vaccin către Ucraina şi 50.400 către Serbia, fiind vorba despre vaccin Astra Zeneca.

Acțiunea vine după ce în urmă cu o săptămână România a donat un alt lot de peste 100.000 de doze de vaccin AstraZeneca către Republica Moldova.