22.4 C
București
duminică, 1 august 2021 - 6:40

ROMÂNIA COLECTIVĂ. Aproape 30 000 mii de oameni au ieșit în stradă în toată țara.FOTO.UPDATE

spot_img

Aproximativ 30.000 de oameni au ieșit în stradă, în Piața Victoriei și în Piața Universității, pentru a protesta împotriva corupției din țară. Și în alte orașe din țară sunt proteste, de mai mică amploare.

UPDATE 01:00 – 13 000 de oameni în Piața Victoriei – Se strigă : NU PLECĂM PÂNĂ NU PLECAȚI !

 

UPDATE 23:45 – Manifestanții se întorc in Piața Universității

 

UPDATE 23:15. Mii de oameni sunt la Patriarhie. Oamenii strigă şi huiduie, nemulţumiţi de modul în care Biserica a tratat tragedia din Colectiv.

 

UPDATE 23:05 – Manifestanții pleacă de la Primăria Sectorului 4 spre Clubul Colectiv

Protestatarii au fluierat și strigat sloganuri și când au trecut prin fața Patriarhiei, pe Dealul Mitropoliei, ca reacție la atitudinea BOR la tragedia de la clubul Colectiv. Oamenii se îndreaptă, la final de marș, spre strada Tăbăcari, în fața clubului în care și-au pierdut viața, până acum, 32 de tineri. Un reprezentant al Jandarmeriei a declarat la Realitatea FM că s-a estimat, la ora 23.00, că pe străzile din centrul Capitalei erau peste 30-32.000 de persoane.

Din Piața Victoriei, mii de bucureșteni au plecat spre Piața Revoluției, unde se află sediul MAI. De la ministerul de Interne, miile de protestatari au plecat spre Palatul Parlamentului. Coloana de manifestanți, estimată de participanți la peste 25.000 de persoane, se întinde de la Parlament și primăria sectorului 4, aflată în apropiere, până pe Calea Victoriei.

Oamenii nu sunt violenți, strigă sloganuri împotriva guvernanților și cer demiterea celor responsabili pentru tragedia din clubul Colectiv.