2.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 11:52
No menu items!

ROMÂNIA COLECTIVĂ. A treia zi de proteste în București: “Plecați, plecați, și nu mai candidați!”. Studenții din Regie au venit în Piața Universității. FOTO

spot_img

Peste 12.000 de protestatari care au blocat Piața Universității scandează, la unison, ”Plecaţi, plecaţi şi nu mai candidaţi!”

Manifestanţii strigă “Nu daţi afara tinerii din ţară!”, ”Hoţii” şi ”Corupţia ucide!”, ”Parlament penal, marş la tribunal!”.

Oamenii au cântat imnul naţional, agită steaguri şi suflă în vuvuzele. Majoritatea celor prezenți în piață sunt tineri, dar există și grupuri ale unor diverse asociații sau ONG-uri, care au alte teme. Studenții din căminele din Regie și Grozăvești au venit în număr mare, peste 1.500 de tineri, care formează un grup compact. Alte  grupuri mari de oameni vin încontinuu spre Universitate.

Un alt grup este cel al tinerilor Anonymus, care au anunțat, pe Facebook, că vor fi prezenți la protetele din mai multe orașe, cu scopul “promovării conceptelor de solidaritate umană, egalitate şi unitate”. În apelul postat pe reţelele de socializare se arată: ”Suntem Anonymus. Suntem legiunea. Nu iertăm. Nu uităm. Cluj-Napoca, România, aşteaptă-ne”.