3 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 16:35
No menu items!

ROMÂNIA COLECTIVĂ. A patra zi de proteste: “Ieșiți din casă, dacă vă pasă!”. UPDATE

spot_img

1.500 de manifestanți erau în Piața Universității la ora 20.00, la două ore de la începutul protestului de vineri, organizat tot pe facebook, ca și cele din zilele precedente.

ACTUALIZARE 21.00

Aproximativ 4.000 de persoane au venit în Piața Universității în primele două ore și jumătate de la începutul protestului de vineri. Bulevardele sunt în continuare blocate. Manifestanții strigă lozinci și mesaje, dar cu mai puțină intensitate ca cele din serile trecute.

Protestatarii scandează mai des sloganul “Ieşiţi din casă dacă vă pasă“, dar între timp grupuri de oameni se îndreaptă și se opresc în Piață. Pe pancarte sunt mesaje precum: “Corupţia ucide”, “Generaţia care nu tace”, “Justiţie, nu minciună”, “Până ieri popor naiv, astăzi suntem Colectiv“, “Jos clasa politică“, “Fără imunitate”, “Schimbare totală”, “Demisia în bloc a Parlamentului“, “Cu sau fără apă caldă, Bucureştiul este tot în stradă”, “Colectiv”, “Să nu vă fie frică, poporul se ridică!”

 Cei mai mulți protestatari sunt tineri, dar există și persoane de peste 50 de ani sau mai în vârstă, iar alții au venit cu copiii. Oamenii au aprins lumânări în jurul fântânii de la Universitate, unii dintre ei au steaguri în mâini.

La aproximativ ora 19.00, la o oră de la începutul protestului, deși erau cu puțin peste o mie de oameni, manifestanții au blocat bulevardele din intersecția de la Universitate.

Tot vineri seară a fost organizat, pe rețelele de socializare, un alt miting, MarșulTăcerii, în memoria victimelor din incendiul de acum o săptămână din clubul colectiv. Cei care au conformat participarea urmau să se adune în parcul din Piața Unirii și să meargă, în marș, până la clubul colectiv de pe strada Tăbăcarilor.

Protestele din zilele trecute au adunat doar în București, în fiecare seară, peste 75.000 de protestatari, iar în țară numărul acestora a fost de câteva mii, în cel puțin zece mari orașe.