3.1 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 23:13
No menu items!

România are nevoie de un nou model de dezvoltare economică

spot_img

banca mondiala

Economistul-şef al Băncii Mondiale (BM) în România, Cristian Păuna a declarat miercuri că România are nevoie de un nou model de dezvoltare economică pe termen mediu şi lung, deoarece nu mai există condiţiile întrunite în perioada de dinainte de criză.

“Lumea pune preţ tot mai mare pe reţinerea resurselor în ţările care le generează. De aceea, fluxurile de capital, de investiţii, de remiteri s-au redus dramatic în ultimul timp şi există un apetit din ce în ce mai redus de a da voie capitalurilor să se realoce în zonele unde randamentele ar putea fi mai mari”, a precizat Păuna.

El a subliniat că potenţialul de creştere economică al României este mai mare decât nivelul actual de creştere, fapt care sugerează că resurse importante sunt blocate în activităţi cu valoare adăugată limitată.

Oficialul BM a specificat că, pornind de la strategia Europa 2020 şi de la cadrul strategic de programare financiară al UE 2014-2020, România are nevoie de un cadru strategic pe termen mediu şi lung, de identificarea unor priorităţi de dezvoltare pe termen mediu şi pe termen lung, care să reflecte avantajul competitiv, dar şi zonele unde România are un deficit.  C.I.