3.7 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 19:58
No menu items!

România ar putea găzdui întâlnirea viitoare a Organizației Mondiale a Turismului

spot_img

jianu_florin

România ar putea fi gazda următoarei întâlniri a Organizației Mondiale a Turismului (OMT), secretarul general al organizației, Taleb Rifai, așteptând ”cu interes invitația de a veni în România”, se arată într-un comunicat al Departamentului pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri și Turism (DIMMMAT).

”Propunerea a fost formulată de ministrul delegat Florin Nicolae Jianu, acesta sugerând că, în contextul stabilirii României ca Startup nation, OMT să organizeze la Bucureşti, în luna octombrie, primul eveniment dedicat tinerilor şi inovaţiei în turism. Invitaţia a fost primită cu entuziasm de către Secretarul General, Taleb Rifai, acesta menţionând că <<tinerii reprezintă unul din elementele-cheie ale organizaţiei, având în vedere faptul că 30% din turismul mondial este realizat de persoane cu vârsta cuprinsă între 18 şi 28 de ani>> şi că aşteaptă <<cu interes invitaţia de a veni în România>>”, se arată în comunicatul DIMMMAT.

Potrivit instituției, departamentul urmează să creeze, până în luna iunie a acestui an, un prim draft al strategiei naționale a clusterelor în turism. Ministrul Florin Nicolae Jianu a participat în perioada 3 – 4 Aprilie 2014 la reuniunea OMT  în Baku, Azerbaidjan.

Agenda delegaţiei României a vizat întâlniri cu Secretarul General al Organizaţiei, Taleb Rifai şi susţinerea unei intervenţii cu privire la o serie de propuneri de îmbunătăţire a activităţii turistice în România.

Potrivit instituției, principalul obiectiv al delegaţiei României la Baku a fost obţinerea acordului secretarului general Rifai, de a organiza în România o întâlnire viitoare a OMT, întâlnire care poate aduce României o mare vizibilitate în cercurile înalte ale turismului mondial.

C.C.