19 C
București
marți, 26 septembrie 2023 - 4:49
No menu items!

România ajută Ucraina cu încă 3,2 milioane de euro

spot_img

Premierul Nicolae Ciucă a participat joi, în format online, la Conferinţa Internaţională la Nivel Înalt a Donatorilor pentru Ucraina, de la Varşovia, unde a anunțat o nouă contribuţie de asistenţă umanitară a României în valoare de 3,2 milioane euro.

Potrivit Guvernului, Nicolae Ciucă a reiterat sprijinul multidimensional al României pentru Ucraina, sprijin politico-diplomatic, asistenţă umanitară şi pentru refugiaţi, sprijin economic şi a prezentat o nouă contribuţie de asistenţă umanitară în valoare de 3,2 milioane euro.

Premierul a arătat că România este pregătită să participe în procesul de reconstrucţie al Ucrainei şi a reiterat susţinerea pentru perspectiva europeană a Ucrainei, Republicii Moldova şi Georgiei.

Evenimentul la nivel înalt a fost organizat în comun de prim-ministrul Poloniei, Mateusz Morawiecki, şi prim-ministrul Suediei, Magdalena Andersson, în parteneriat cu preşedintele Consiliului Uniunii Europene, Charles Michel, şi preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu scopul de a mobiliza contribuţii ale donatorilor pentru a susţine răspunsul umanitar al Naţiunilor Unite în Ucraina.

                                                                                                                    Adina Silav