România 3.0, apel național către Parlament. Care sunt solicitările platformei civice

Platforma civică România 3.0, fondată de fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, a lansat un apel național către Parlamentul României, solicitând respingerea OUG 6/2016 a Guvernului Cioloș, desecretizarea și anularea tuturor protocoalelor încheiate de SRI cu instituțiile din justiție, dar și amnistie pentru victimele abuzurilor “statului paralel”. 

Domnule Președinte al Senatului,
Domnule Președinte al Camerei Deputaților,
Doamnelor și domnilor parlamentari,

Platforma civică România 3.0. vă solicită adoptarea în regim de urgență, în conditiile art. 67 din Constituția României, a unei Hotărâri prin care să solicitați Guvernului României adoptarea măsurilor legale necesare pentru reglementarea problemelor juridice decurgând din depășirea de către Serviciul Român de Informații și instituțiile statului care compun autoritatea judecătorească (instanțele judecătorești, Ministerul Public și Consiliul Superior al Magistraturii) a atribuțiilor și rolului lor constituțional, cu precădere începând din anul 2005, odată cu instaurarea în România a unui regim de tip dictatorial“, se arată în deschiderea documentului transmis de platforma România 3.0 Parlamentului. 

Cererile au fost formulate în 5 puncte și anume: 

“1. Abrogarea/respingerea în întregime a OUG 6/2016 adoptată de guvernul Cioloș în disprețul Convenției Europene a Drepturilor Omului, Constituției României și Deciziei 51/2016 a Curții Constituționale și desecretizarea prin lege (in sens de OUG) a tuturor avizelor secrete date de SRI și CSAT, cu ocazia acestei Ordonanțe.

2. Desecretizarea prin lege (în sens de OUG) a tuturor protocoalelor secrete încheiate între Serviciul Român de Informații și instituțiile statului care compun autoritatea judecătorească (instanțele judecătorești, Ministerul Public și Consiliul Superior al Magistraturii).

3. Desecretizarea prin lege (în sens de OUG) a tuturor hotărârilor CSAT care privesc și au legătură cu protocoalele încheiate între SRI și instituțiile statului care compun autoritatea judecătorească (instanțele judecătorești, Ministerul Public și Consiliul Superior al Magistraturii).

4. Declararea prin lege (în sens de OUG) ca nule de drept și lipsite de orice efect juridic a tuturor protocoalelor secrete și nesecrete încheiate între Serviciul Român de Informatii și instituțiile statului care compun autoritatea judecătorească (instanțele judecătorești, Ministerul Public și Consiliul Superior al Magistraturii) precum și a tuturor hotărârilor secrete și nesecrete CSAT care privesc și au legătură cu protocoalele încheiate între SRI și instituțiile statului care compun autoritatea judecătorească (instanțele judecătorești, Ministerul Public și Consiliul Superior al Magistraturii).

5. Amnistierea tuturor victimelor proceselor politice derulate în România, după instaurarea regimului dictatorial al statului paralel în anul 2005 și încetarea imediată a tuturor proceselor politice aflate pe rolul parchetelor și instanțelor care au încheiat sus zisele protocoale. De asemenea, lustrația tuturor procurorilor care au efectuat acte de urmărire penală în cadrul proceselor politice desfășurate pe baza protocoalelor sus-menționate.”

Aceste măsuri sunt necesare pentru readucerea României în matca legalității și a supremației Constituției. În ceasul al 12-lea, într-o Românie divizată, puteți pune capăt dictaturii statului paralel.Acesta este un apel la acțiune. Chemăm alături de noi pe toți românii care au fost abuzați în ultimii ani. Este momentul să ne unim și să arătăm că dorim o Românie liberă și puternică!” – sunt concluziile apelului lansat de platforma civică fondată de Daniel Dragomir. 

R.D.

NICIUN COMENTARIU