13 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 14:27

România şi Bulgaria au semnat contracte în valoare de 223 milioane euro

spot_img

romania- bulgaria

România şi Bulgaria au semnat miercuri, la Călăraşi, în cadrul celei de-a noua reuniuni a Comitetului mixt de monitorizare a Programului de cooperare transfrontalieră 2007-2013, un număr de 26 de contracte în valoare de 223 milioane de euro, din  care 197 de milioane de euro sunt acordate în cadru Fondului European pentru Dezvoltare Regională (ERDF).

Comitetul mixt de monitorizare a adoptat în cadrul reuniunii un pachet de strategii, printre care și strategia anuală pentru asistenţă tehnică pe 2013 şi a căzut de acord în privința necesității inființării unui grup de lucru în vederea creşterii ratei de absorbţie a resurselor financiare disponibile.

Proiectele strategice finanţate în cadrul Programului de cooperare transfrontalieră vor pune la dispoziție o bază de date, avându-se în vedere desfășurarea unor studii cu referire la obiectivele de planificare şi programare strategică pentru perioada 2014-2020.

Totodată, ambele țări au în vedere scenarii alternative pentru construirea unui al treilea pod peste Dunăre între România şi Bulgaria. C.I.