5.4 C
București
vineri, 23 februarie 2024 - 9:07
No menu items!

Români umiliți în Noua Zeelandă: „Ajunge cu românii!”

spot_img

lazarovici_vanatoru

Doi români, soț și soție, susțin că au fost „umiliţi” de către un lucrător al Serviciului de Imigraţie din Noua Zeelandă (INZ) pe aeroportul din Auckland, fiind trimişi înapoi acasă cu avionul, informează postul naţional neozeelandez de televiziune TVNZ în pagina sa electronică.

Veronica Lazarovici şi soţul ei Mădălin Vânătoru au ajuns în Noua Zeelandă pe 22 septembrie. La controlul vamal au avut parte de o surpriză. Ceea ce părea a fi o simplă formalitate s-a dovedit a fi umilință totală. Un lucrător al INZ i-a luat la întrebări. Au fost bănuiți că vor să se angajeze ilegal în Noua Zeelandă, pentru a nu se mai întoarce în România, deși cei doi le-au explicat că sunt în căutarea unor destinații turistice..

Veronica Lazarovici a declarat pentru postul de televiziune că a rămas stupefiată când l-a auzit pe un vameș spunând „ajunge cu românii”. „Soţul meu şi cu mine suntem amândoi români. Este clar că acest comentariu ne viza pe noi”, a continuat românca.

Serviciul de Imigrație și-a cerut scuze pentru comentariul „deplasat”, care, după cum a explicat purtătorul de cuvânt a fost în sensul „te rog nu îmi mai trimite alţi români”. INZ precizează că problema a fost „integral investigată” şi s-a conchis că un ofiţer a făcut către un coleg un „comentariu nepotrivit”, „care a fost auzit şi interpretat greşit”.