8 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 8:24

Români răniți într-un grav accident rutier, în nordul Italiei

spot_img

Opt români au fost răniți, iar un italian a murit într-un accident rutier grav produs în nordul Italiei, în apropiere de Veneția, relatează “Il Corriere Veneto”.

Potrivit primelor informații furnizate de autorități, un automobil Mercedes 5000 SL cabrio, în care se aflau un italian, Loris Lessio, în vârstă de 40 de ani, și un chinez de 23 de ani, a intrat pe contrasens și a lovit un microbuz în care se aflau cei opt români.

Accidentul s-a produs pe autostradă, la ora locală 2.00 (3.00 – ora României), în noaptea de marți spre miercuri, în dreptul localității Campagna Lupia.

În urma impactului, microbuzul a fost scos de pe șosea, iar Lessio, care stătea pe locul din dreapta, a murit pe loc. Tânărul chinez care se afla la volan a fost dus de urgență la spital și se afla la Terapie Intensivă.

O parte dintre pasagerii români ai microbuzului au rămas blocați în vehicul până la sosirea echipajelor de descarcerare.

Potrivit autorităților italiene, trei dintre români sunt în stare critică: o femeie de 45 de ani, care a suferit traume la abdomen și la bazin, o altă femeie de 30 de ani, care a fost supusă unei intervenții chirugicale și de un bărbat de 27 de ani, care are traume la nivelul membrelor și la bazin.

Ceilalți români răniți au vârste cuprinse între 18 și 47 de ani.

Poliția a demarat o anchetă pentru a stabili cauzele și dinamica incidentului.

R.D.